У Харкові викрили масштабну незаконну оборудку. Махінатори продали іноземцю понад 300 тис. медичних масок за ціною трохи більше 1 гривні за штуку. Ринкова ж ціна цієї партії - майже 61 мільйон грн.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Оперативні співробітники Східного регіонального управління Держприкордонслужби України дізналися про можливу незаконну реалізацію медичних масок та респіраторів українського виробництва. У лютому-березні вкрай затребувані засоби захисту вивозили з України у Іспанію та Китай.

Правоохоронним органам вдалось встановити коло осіб, які можуть бути причетні до незаконної оборудки. Як вдалося дізнатися, співробітники двох харківських підприємств за заниженою ціною реалізували громадянину з Китаю для подальшого експорту більше 300 тис. масок.

За підозрою в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах суд санкціонував проведення обшуків. Вони проводилися на 8 об’єктах в Київській, Харківській та Полтавській областях спільною слідчо-оперативною групою, за участю оперативних співробітників Східного регіонального управління ДПСУ та військовослужбовців мобільного прикордонного загону «Дозор», слідчих слідчого управлінням фінансових розслідувань Офісу великих платників податків ДФС, під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

В результаті обшуків в складських та виробничих приміщеннях, офісах та місцях проживання фігурантів провадження правоохоронці виявили та вилучили первинні фінансово-господарські документи, електронні носії інформації, які свідчать про купівлю та подальший продаж медичних масок, чорнові записи, мобільні термінали, банківські картки, ноутбуки, USB накопичувачі, грошові кошти у сумі 243000 доларів США та 14500 євро.

Слідчо-оперативні дії продовжуються.

викриття незаконного експорту, скріншот із відео
викриття незаконного експорту, скріншот із відео

незаконний експорт, фото Державна прикордонна служба
незаконний експорт, фото Державна прикордонна служба

гроші, скріншот із відео
гроші, скріншот із відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше На Закарпатті банда з масками пішла під воду, щоб "нагріти руки" на коронавірусі

Як повідомляє портал «Знай.uа» Українка жорстоко поплатилася за втечу від прикордонників та ігнорування карантину

Також «Знай.uа " писав, що Львівські прикордонники зловили "свідомого" порушника в медичній масці, - карантин ніхто не скасовував