Мер Харкова Геннадій Кернес звернувся до містян з проханням дотримуватися карантинних заходів у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі facebook.

Україна вже довгий час перебуває на карантині через спалах коронавірусу. У цей період потрібно якомога більше часу проводити вдома, і не залишати його без особливої на те потреби. Але Мер Геннадій Кернс зазначив, що далеко не всі харків'яни дотримуються цих рекомендацій.

"Минулі вихідні показали, що багато хто з містян не розуміють, наскільки в Україні серйозна ситуація з COVID-19. Парки, сквери та інші зони відпочинку були переповнені. Люди великими компаніями гуляли з дітьми, смажили барбекю і шашлики, розважалися і відпочивали", - написав він.

Уважаемые харьковчане! Прошедшие выходные показали, что многие из горожан не понимают, насколько в Украине серьезная...

Geplaatst door Геннадий Кернес op Zondag 29 maart 2020


Також Кернес розповів, що харківські лікарні за гроші міста і соціально відповідального бізнесу комплектуються всім необхідним - від апаратів штучної вентиляції легенів до "золотого стандарту" визначення хворих - ПЛР-тестів на CОVID-19. Також закупили один мільйон масок, які днями безкоштовно роздамо городянам.

При цьому Кернес поділився своїм номером телефону, на випадок, якщо у когось виникнути проблеми у зв'язку з пандемією.

"Ті, кому необхідна така підтримка - телефонуйте прямо мені на мою особисту телефоном 067 579 47 47. Жорстка самоізоляція, посилені заходи особистої та громадської гігієни, обмеження пересувань з одного боку і підготовленість влади Харкова до можливого спалаху коронавіруса з іншого - допоможуть нам усім разом з найменшою кількістю хворих пережити час карантинних заходів", - зазначив Крнес.

В кінці мер міста побажав усім харків'янам здоров'я.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

[embed]https://www.youtube.com/watch?

Нагадаємо, евакуйованих українців прирівняли до сирійським біженцям.

Як повідомляв Знай. ua евакуйованих з Москви українців кинули напризволяще.

Також Знай. ua писав, що евакуйовані з В'єтнаму українці відмовляються від ізоляції і намагаються вирватися з аеропорту силою.