У Харкові в суботу, 28 березня, очікується мінлива погода – сонце час від часу буде показуватися на небі. При цьому опадів не очікується, повідомили на сайті Sinoptik.

Температура повітря 28 березня в Харкові підніметься до 16 градусів тепла, а вночі опуститься до 10 градусів вище нуля.

Рекордно теплим цей день, 28 березня, у Харкові у 1983 році, тоді повітря прогрілося до комфортних 20,1 градусів вище нуля. А рекордно холодною – в 1987 році, тоді все промерзла до 12,5 градусів морозу.

За народним прогнозом погоди, 28 березня шануються мученики Агапій, Пуплий, Олександр та інші. Погоду у цей день передбачають по воді і поведінки птахів. Наші предки помічали, що повільне і розмірене протягом весняної води віщує важкий і складний рік. Якщо на водойми повернулися чайки, то незабаром потеплішає. В давнину вважали, що якщо ночами виють вовки, то потрібно перевернути подушку на інший бік, щоб не мучили кошмари.

Побачити в цей день шпака, жайворонка або журавля вважалося доброю прикметою – значить, скоро сильно потеплішає.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Напомним, ни зимы, ни лета - ученые ужаснули фатальными последствиями изменения угла наклона оси Земли.

Как сообщал портал Знай.ua, для человечества ближайшие пять лет станут самыми жаркими за весь период наблюдения.

Также портал Знай.ua писал, чего ждать украинцам весной. Сначала будут заморозки, а потом наступит засушливый период.