У Харкові в четвер, 26 березня, очікується сонячне ранок ясний вечір. При цьому опадів не буде, повідомили на сайті Sinoptik.

Температура повітря 26 березня в Харкові підніметься до 11 градусів тепла, а вночі опуститься до 5 градусів вище нуля.

Неймовірно тепло в цей день, 26 березня, у Харкові у 1983 році, коли в повітрі висіли комфортні 19,4 градусів вище нуля. А найхолоднішим – в 1958 році, тоді харків'яни замерзли в 7-градусні морози.

Наші предки в цей день, 26 березня, згадували про перенесення мощів святителя Никифора, патріарха Константинопольського. За народними прикметами тумани в цей день, 26 березня, передвіщали дощове, прохолодне літо. Вважалося, що варто уважніше придивитися до прильоту птахів: раннє повернення жайворонків віщувало раніше потепління, а зябликів – холодну і мерзлякувату погоду. Стежили за галкамі – якщо вони збираються в зграї і влаштовують перекличку – скоро потеплішає. Якщо тетерева на березах настовбурчилися – погода істотно зіпсується.

Якщо миші-полівки йдуть подалі від річки – найближчим часом рівень води в ній сильно підніметься. Швидко пливуть високо в небі білі хмари – до швидкого тепла. Якщо в березні сухо, а в травні – дощитиме, то літо порадує хорошим урожаєм зернових культур.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще