У четвер, 19 березня, в Харкові очікують на безхмарне ранок, а день та вечір будуть похмурими. Опадів не буде, прогнозують на сайті Sinoptik.

Температура повітря 19 березня в Харкові прогріється до 3-11 градусів тепла, а вночі похолодає до 9 градусів нижче нуля.

Рекордно тепло в цей день, 19 березня, в Харкові було в 1990 році, коли в повітрі трималися 15,2 градуси вище нуля. А рекордно холодно – в 1963 році, тоді все замерзло в 23,4-градусні морози.

Погода в Україні 19 березня, Укргідрометцентр

У народі цей день називався преподобний Іов Анзерский. Вважали, що 19 березня додому з теплих країн починають повертатися білі лелеки, а слідом за ними можуть повернутися і плиски, хоча основна частина цих перелітних птахів воліє повертатися пізніше.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім Іова, шанували також і святого Аркадія. На Аркадія особливу увагу приділяли криниць – їх обходили навколо, зчищаючи сніг, щоб тала вода не потрапляла всередину. Вважалося, що якщо в цей день в колодязь кинути шматочок моху, то можна викликати дощ. А ось пити воду з чужих колодязів заборонялося – щоб у своєму вода не пішла в землю. Якщо в районі серця відчували болю, а суглоби ломило – погода скоро зіпсується.

Як повідомляв Знай.uа часто на довірливих українцях намагаються нажитися і ситуація з коронавірусом – не виняток. Навіть відомий телеканал взяв участь у цьому. Українцям намагалися впарити несправжні ліки.

Також Знай.uа писав, ВООЗ розповіли, чи зможе маска захистити від коронавіруса, чому їх носять у лікарнях і в країнах, де багато заражених, а також кому саме вони можуть допомогти.

Нагадаємо, найважча жінка в світі змогла схуднути. А був час, коли вона не могла навіть піти самостійно, щоб виписатися з лікарні.