Сьогодні, 17 березня, Верховна Рада України почала розглядати питання про призначення Генерального Прокурора України. Так, місце Руслана Рябошапки може зайняти Ірина Венедіктова.
"Я обіцяю не продавати справи і не зливати їх", - заявила Венедиктова з трибуни Верховної ради перед голосуванням за своє назначене на посаду Генпрокурора України. І пообіцяла провести аудит прийнятих раніше рішень.

Як стало відомо, президент України вніс пропозицію на призначення Ірини Венедиктової на посаду Генпрокурора. Президент вніс до Верховної Ради постанову про призначення генеральним прокурором України Ірини Венедіктової. Відповідний документ під номером 3227 з’явився на сайті парламенту 16 березня.

Нардеп Олександр Дубинський прямо запитав про Порошенко, Стерненко, маркерні справи.

"Все, що може бути швидко і законно завершено, все буде швидко і законно завершено... Слідчі і прокурори є незалежними суб'єктами, і вони будуть рухатися в цих справах абсолютно незалежно, абсолютно професійно. Рухатися!", - відповіла Венедиктова.

Ірина Венедіктова у ВР, скріншот
Ірина Венедіктова у ВР, скріншот

14 січня Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутата "Слуги народу" Ірини Венедіктової, і вона стала в.о. директора Державного бюро розслідувань замість Романа Труби.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Кілька років тому Венедіктова намагалася отримати посаду судді у Верховному суді України. Однак не змогла набрати достатньої кількості балів на профільному іспиті. У підсумку – вибула з конкурсу.

Нагадаємо, Ірина Венедиктова-доктор юридичних наук. До політичної кар'єри працювала завідуючою кафедрою цивільно-правових дисциплін юридичного факультету Харківського національного університету імені Каразіна. Влітку 2019 року пройшла до парламенту за списком "Слуги народу". У грудні 2019 року стала в.о. голови Держбюро розслідувань.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше