Напередодні Кабмін ввів додаткові заходи карантину, щоб уникнути поширення коронавірусної інфекції. Зокрема в містах закривають усі заклади крім, аптек, заправок і продуктових магазинів. Також ці карантинні заходи стосуються і закриття метрополітену.

Але попри рішення Кабміну, мер Харкова Геннадій Кернес не збирається слідувати цим карантинним заходам.

"Я проти закриття метро і закривати його не збираюся! Метро користуються всі категорії пільговиків. Вважаю абсолютно необґрунтованим таке рішення для міста, де не зафіксовано жодного випадку захворювання. Люди повинні якось їздити на роботу і пересуватися", - заявив він в коментарі "Українській правді".

Фото з фейсбук Геннадія Кернеса
Фото з фейсбук Геннадія Кернеса


Президент України Володимир Зеленський в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV відреагував на такі заяви Геннадія Кернеса та заявив, що у разі невиконання рішення уряду про припинення роботи міського метрополітену буде нести як моральну відповідальність за життя і здоров'я людей, так і кримінальну за порушення закону.

Володимир Зеленський, скрін з відео
Володимир Зеленський, скрін з відео


" Я думаю, що вся відповідальність за кожного хворого в Харкові, не хочу говорити про летальні випадки, і вірю, що їх там не буде, це, по-перше, буде повністю зараз його відповідальністю. А ще, з іншого боку, скажу так обережно, якщо він буде порушувати закон, а він вже починає це робити, то його особисто чекає кримінальна відповідальність", - сказав президент.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також Знай.ua писав, у Чернівецькій області зафіксовано нові випадки зараження коронавірусом. В Україні підтвердили ще два випадки зараження небезпечною інфекцією