У Харкові вводять дистанційне навчання у школах. Про це повідомили в Департаменті освіти Харківської міськради.

Наголошується, що карантин – не привід для скасування занять. Дітям будуть відправляти домашні завдання на будинок, а керувати навчальним процесом вчителі будуть дистанційно – через інтернет. Ті педагоги, у яких є маленькі діти, можуть залишитися вдома і вести уроки звідти.

При цьому заробітні плати вчителів, прибиральниць та іншого персоналу школи вирішено зберегти у повному обсязі, так як карантин – не їх вина, і вони не повинні страждати від скасування занять.

Керівникам навчальних закладів категорично заборонили відправляти працівників у відпустку за свій рахунок, але педагоги можуть піти в оплачувану відпустку за власним бажанням.

При цьому мер Харкова Геннадій Кернес зажадав від керівників підприємств поставитися з розумінням до працівників з маленькими дітьми, і дозволити їм взяти оплачувану відпустку на час карантину в країні.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua через карантин, щоб попередити поширення коронавіруса, в Україні закрилися садки і школи. Але дорослим українцям не світить карантин, тому розповіли як можна отримати відпустку на цей час.

Також Знай.ua писав, любителям оливкової олії розповіли про страшні махінації відомого виробника. Щоб захиститися від подібних ситуацій, варто дуже уважно читати етикетку і склад. Не дайте себе обдурити в супермаркетах.

Нагадаємо, останнім часом було прийнято багато заходів проти коронавіруса. Стало відомо до якого числа буде карантин в школах, а також ми зібрали для вас все що потрібно знати по цій темі на даний момент.