Мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що рішення Кабміну не залишає місцевій владі можливості його ігнорувати. І від 13 березня всі харківські школи і дитячі сади йдуть на карантин до 3 квітня.

Про це Кернес написав на своїй сторінці в соціальній мережі facebook.

Спочатку, коли Кабмін оголосив карантин на всій території України мер Харкова був проти того, щоб всі навчальні заклади в місті йшли на карантин. Тоді він заявляв, що батькам ні з ким залишити своїх дітей.

Геннадий Кернес, фото: Город Х
Геннадий Кернес, фото: Город Х


Після цього прокуратура Харківської області відкрила кримінальне провадження за фактом ігнорування місцевою владою рішення про карантин. Такий крок прокуратури не міг пройти безслідно й сьогодні, 13 березня Геннадій Кернес заявив про те, що всі навчальні заклади Харкова йдуть на карантин до 3 квітня. Але все ж таки Кернес виступає проти таких карантинних заходів.


" Здоровий глузд говорить про те, що Кабінет Міністрів, який прийняв рішення про загальнонаціональний карантин, питання закриття шкіл та садків повинен був передати на розгляд місцевої влади, які краще знайомі з эпидобстановкой, ніж столиця. На жаль, з точки зору українського законодавства, рішення Кабміну не залишило нам люфту для прийняття рішення на користь харків'ян. Я, як міський голова, проти таких заходів. Це зроблено центральною владою без будь-яких консультацій з органами місцевого самоврядування", - написав Кернес.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Скріншот поста

Я всегда был за здравый смысл и за то, чтобы были защищены интересы харьковчан. А здравый смысл и интересы города, в...

Geplaatst door Геннадий Кернес op Vrijdag 13 maart 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше