По всій Україні оголосили карантин через коронавірус з 12 березня по 3 квітня. У всіх навчальних закладах країни на цей період повинно бути призупинено навчальний процес. Через порушення цього проти мерії Харкова відкрили кримінальне провадження.

Про це повідомляє інформаційний портал "Інтерфакс-Україна".

Відомо, що в Харкові проігнорували деякі обмеження щодо карантинних заходів. У зв'язку з чим прокуратура області порушила кримінальну справу стосовно місцевих чиновників.

В Україні відкрили перше кримінальну справу за порушення карантину, фото РБК-Україна


Напередодні мер Харкові Геннадій Кернес прокоментував відмову йти на карантин тим, що в місцевих школах рівень захворюваності на ГРВІ пішов на спад, та й батькам не буде куди подіти своїх дітей на час тритижневого карантину. Таким чином, 12 березня учбовий процес у школах був продовжений.

За даним фактом прокуратура розпочала кримінальне провадження проти чиновників Харківської міськради. Розпочато досудове розслідування за фактом порушення правил боротьби з епідеміями (ч. 1 ст. 325 КК). У разі доведення провини загрожує штраф до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до півроку, або обмеження волі на строк до 3 років.

Відзначимо, що після цього в Харківській мерії заявили, що вже з 13 березня у місті будуть закриті всі дитячі сади і школи.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ВООЗ оголосила китайський коронавірус глобальної пандемією.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua відомий актор з Франції заспокоїв українців і знову заговорив про недоцільність карантину.

Також портал Знай.ua писав, що медики зруйнували всі міфи про коронавирусе Covid-19.