Незважаючи на примусовий карантин випускникам шкіл та технікумів ніхто не відміняв подготовку до ЗНО і вступних іспитів у ВУЗ.

З 2020 року на українських абітурієнтів чекають наступні зміни: більше уваги до вступників з особливими освітніми потребами, поширення практики подання заяв через електронні кабінети і багато іншого.

Як повідомили в прес-службі Міністерства освіти і науки, ці та інші новації увійшли в проект Умов прийому у внз на 2020 рік.

топ-10 змін для вступників
топ-10 змін для вступників

"Документ містить багато цікавих і корисних новацій, які зроблять систему ще більш прозорою та ефективною. Зараз всі охочі можуть внести свої пропозиції, і ми, звичайно, запрошуємо вас це робити", – розповіла міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Наприклад, вступники на базі 11-ти класів зможуть подати на бюджет 5 заяв на будь-яку кількість спеціальностей. У цьому році вони могли використовувати до 7 заяв на 4 спеціальності. Кількість заяв на контракт, як і було, не буде обмежуватися.

абітурієнти
абітурієнти

Щоб вступити або перевестись на бюджет, мінімальний конкурсний бал абитуриета повинен бути не меньше 125.

Вперше буде держзамовлення на підготовку молодших бакалаврів як на ступінь вищої освіти. Для цих абітурієнтів не буде діяти поріг 125 конкурсних балів, щоб вступити на бюджет.

Також з 2020 року будуть приймати сертифікати ЗНО чотирьох років:2017 (крім іноземних мов), 2018, 2019 та 2020 років з усіх предметів.

Кожний навчальний заклад має забезпечити умови для проходження вступних екзаменів, творчих конкурсів або співбесід людям з особливими освітніми потребами. Раніше організація такого вступу залишалася на розсуд приймальної комісії кожного окремого вузу.

На абітурієнтів, які мають конкурсний балл більше ніж 175, не поширюватиметься вимога мати не менше 150 балів по другому і третьому конкурсних предметів для вступу на лікарські спеціальності. Разом з тим, мінімальний прохідний конкурсний бал для вступу на спеціальності "Право", "Публічне управління та адміністрування", "Міжнародні відносини", а також "Фармація, промислова фармація" (магістра на базі повної загальної середньої освіти) збільшується до 150.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше ЗНО 2020: як підготуватися, дати, предмети

Як повідомляє портал «Знай.ua» Вступ, навчання і управління університетами: які зміни чекають українських студентів

Також «Знай.ua» писав, що Закон про освіту позбавить університети статусу "національних", а студенти залишаться без дипломів