У п'ятницю, 13 березня, в Харкові буде сонячно з ранку і похмуро під вечір. Час від часу зриватися дрібний дощик, попереджають на сайті Sinoptik.

Температура повітря 13 березня в Харкові прогріється до 7-9 градусів тепла, а вночі встановиться на позначці 7 градусів вище нуля.

Незвично теплим цей день, 13 березня, в Харкові був у 2001 році, тоді прогрілося до 17,3 градусів вище нуля. А найхолоднішим – у 1928 році, коли харків'яни замерзли в 21,2-градусний мороз.

Погода в Україні 13 березня, Укргідрометцентр

Наші пращури у цей день вшановували святого, якого називали преподобним сповідником Василем. Було помічено, що зазвичай у цей день досить тепло, хоча й дощитиме. Якщо починався дощ, то це розцінювали як добру прикмету, що обіцяє тепле літо і багатий врожай пшениці.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Крім того, дивилися, як тане сніг навколо дерев, і робили висновки про те, якою буде погода на весну.

Якщо утворилася лунка була з крутими краями, то весна буде бурхливою і швидкою, а якщо пологі – то і весна прийде поступово, з пізнім теплом і частими дощами.

За астрономічними мірками 13 березня – це рубіж між зимовим і літнім півріччям.

Нагадаємо, вчені налякали фатальними наслідками зміни кута нахилу осі Землі.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні.