У Харкові міська влада вирішила змусити городян облагородити власні житла, застосовуючи метод шантажу. Про це написали в групі «Типовий Харків», опублікувавши фото-доказ.

За словами авторів посту, громадян, які проживають у приватному секторі, закликають пофарбувати паркани їх дворів. В іншому випадку їх лякають штрафом в розмірі 1360 гривень. Така інформація опублікована на зворотному боці квитанції по оплаті комунальних послуг, в ненав'язливій мальованої формі. Як альтернативу штрафу городянам рекомендують купити банку фарби за 250 гривень і облагородити свою територію.

Скрін, Facebook
Скрін, Facebook

«В Індустріальному районі у приватному секторі розносять платіжки, на яких на звороті вимагають пофарбувати паркан... чезанах?», - дивуються автори посту.

Додамо, що такий штраф передбачений у разі порушення «державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів», у відповідності зі ст. 152 Адміністративного кодексу України.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Нагадаємо, шкільну програму поповнить новий предмет, ніж навантажать учнів додатково.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що українців попередили про нові ПДР і штрафи.

Також портал "Знай.uа" писав, що в Україні набули чинності штрафи для пішоходів.