Починаючи з 5 березня у зв'язку з потеплінням у Харкові встановили особливий графік регулювання тепла, коли опалення відключають на півдня. Але у такий графік потрапили ще не всі будинки.

У деяких будинках жарко і при відкритих вікнах. Не відключають на півдня, як обіцяли, тепло в квартирах і на 27-му мікрорайоні та в районі Одеської. У "Тепломережах" кажуть: зменшили подачу тепла наскільки могли, більше знижувати не можна. Заступник головного інженера КП "Харківські теплові мережі" Євген Зінченко пояснив, чому не можна прикрутити тепло всім.

Справа в тому, що різке зниження подачі тепла може призвести до відсутності гарячої води. Таких будинків багато в Нагірному мікрорайоні Київського району, Шевченківському та Індустріальному районах.

– Дзвінки йдуть, вручну виїжджаємо, "прикручуємо" мотор. Іншого шляху немає, на жаль. Ви адреси давайте, телефонуйте на диспетчерські пункти в районні тепломережі, ми будемо регулювати. У нас дуже багато автоматики погодного регулювання, там проблем немає. А от де вона відсутня, там дійсно ми зменшили подачу, наскільки могли. Але за умовами приготування гарячої води не можемо далі знижувати. Зірвемо гарячу воду в місті, - роз'яснив ситуацію Зінченко.

опалювальний сезон в Україні
опалювальний сезон в Україні


Виходить так: якщо знизити температуру теплоносія ще. то без гарячої води залишаться більшість мікрорайонів. Але з іншого боку це була б суттєва економія газу. Щоб відійти від "ручного" управління, "ХТМ" продовжують встановлювати системи погодного регулювання в будинках за кошти Світового банку. За проектом передбачено 1000 приладів, вже встановили 867. Але це мала частина: у місті - близько 6000 будинків комунальної форми власності.

Припиняти опалювальний сезон "ХТМ" ще не буде, тому що у вихідні очікується похолодання до мінус трьох градусів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, раніше Харків'яни зможуть накопичити на відпустку завдяки комуналці

Як повідомляє портал «Знай.ua» Митися в окропі? Масштабна аварія в Києві перетворила квартири в "сауни" без холодної води

Також «Знай.ua» писав, що Температурні каруселі проженуть лагідну весну, синоптики радять діставати пуховики