У Харкові дівчата-поліцейські змагалися у спритності влучно стріляти з вогнепальної зброї.

Це традиційний захід напередодні Міжнародного жіночого дня. У змаганнях взяли участь жінки, які працюють у правоохоронних органах на різних посадах.

Вправність у поводженні з зброєю продемонстрували 40 дівчат. Серед них була і - поліцейський з десятирічним стажем, старший інспектор тренінгового центру ГУ Нацполіції в Харківській області Олеся Смаль. Вона не раз брала участь у змаганнях, і займала призові місця. Каже: зараз жінки в поліції нарівні з чоловіками несуть службу, а вміння влучно стріляти – обов'язкове. Головне – врівноваженість і витримка.

– Перед кожним пострілом слід налаштуватися, заспокоїтися і це для жінки часто дуже важко, тому що жінки вони більш емоційні і цей спокій, дуже важливий в стрільбі, він іноді дуже важко дається, – розповідає Олеся Смаль.

змагання зі стрільби, скріншот з відео
змагання зі стрільби, скріншот з відео


Поліцейські розповідають: стріляють по мішенях майже кожен день, тому в цьому ділі вони – профі. Більшість дівчат бере участь у змаганнях щорічно.

На змаганнях дівчата виконують вправу «ПМ 1» – з пістолета Макарова, треба зробити 3 пробних та 10 залікових пострілів.

Головний суддя цих змагань Тарас Шевченко розповів, що по Україні харківські дівчата завжди входять в трійку лідерів по стрільбі:

– Жінки взагалі в стрільбі повинні показувати кращий результат, тому що сильний чоловік, а жінка – вона більш розслаблена і цілеспрямованою, їй простіше стрільба дається. Якщо правильно поставлена рука. Тому жінки частіше досягають більше результату.

На цих змаганнях виберуть учасниць, які будуть представляти Харків на чемпіонаті Національної поліції України зі стрільби.

Учасниці змагань отримали грамоти, медалі, пам'ятні подарунки та квіти.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Українка встановила національний рекорд у стрільбі: тримайся, Олімпіада 2020

Як повідомляє портал «Знай.ua» Юна снайперша з Прикарпаття стала чемпіонкою України: яскраві кадри тріумфу

Також «Знай.ua» писав, що Говорив сам з собою і носив чорний плащ: мати "луб'янського стрілка" пролила світло на криваву розправу над ФСБ в Москві