На Харківщині під виглядом працівника соціальної служби шахрайка виманює гроші у пенсіонерів.

Про це повідомляє Головне управлінні Нацполіції в Харківській області.

Так, на Харківщині 83-річна мешканка Балаклійського району звернулася в поліцію, і заявила, що жінка під виглядом працівника соціальної служби виманили у неї 25 тисяч гривень і 400 доларів.

Ілюстрація, фото

Жінка розповіла, що до неї нібито прийшли працівники соціальної служби і попросили господиню показати їм гроші, мотивуючи це неплановими перевірками заощаджень і заміною в країні банкнот. Пенсіонерка дала їм зазначену суму.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Зловмисниця оглянула купюри і повідомили, що ці гроші нібито вже не в обігу, підлягають вилученню. Після цього вона запечатала їх у конверт, і пообіцяла господині квартири обміняти цю суму. Але коли вони пішли жінка виявила, що в конверті замість грошей папір.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. За це шахрайці загрожує до 3 років обмеження волі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Києві зловили квартирних аферисток: залишили "з носом" сотні городян

Як повідомляє портал "Знай.uа" "Відкривайте, у вас тече": у Києві орудують липові комунальники, як не потрапити на гачок

"Знай.uа" писав, що Викрито звірячу схему квартирних аферистів, десятки людей залишилися на вулиці: деталі