Харківські медики незабаром отримають тест-системи для діагностики коронавірусу.

Про це повідомив на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій директор Департаменту охорони здоров'я міськради Юрій Сороколат.

Так стало відомо, що тест-системи до Харкова повинні надійти вже після 10 березня. На даний момент кількість цих систем поки що невідома.

Медики, скріншот з відео
Медики, скріншот з відео


Відзначимо, що в Харкові на сьогодні не зафіксовано жодного випадку захворювання коронавірусом. Але, незважаючи на це, в Україні вже є підтверджений випадок цього захворювання.

Як повідомив Юрій Сороколат, на випадок виникнення захворювання у Харкові визначені чотири медичних заклади, де будуть лікувати хворих коронавірусом. Це клінічні лікарні № № 28 і №31, багатопрофільна лікарня №18 і пологовий будинок №2.

" В цих лікувальних закладах є окремі палати, кожна з яких може стати окремим боксом. У разі, якщо у пацієнта буде підозра на цю інфекцію, його ізолюють", – зазначив Юрій Сороколат.

На те, щоб забезпечити медиків і хворих усім необхідним з міського бюджету планується виділити 14 мільйонів гривень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коронавірус прийшов в Україну - Моз підтвердив захворювання

Як повідомляв портал "Знай.uа" , українцям показали перевірені методи захисту від коронавірус, що у Моз радять

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також "Знай.uа" писав, коронавірус в Україні: у Твіттер на жарті показали, як все може бути