У середу, 4 березня, правоохоронці перевіряли інформацію про закладення вибухівки в будівлі хоральної синагоги, розташованої по вулиці Пушкінській, 12 в Харкові.

Як повідомляє кореспондент Харків Times з місця події, то будівля і прилегла територія синагоги оточена. Правоохоронці евакуювали із синагоги і з прилеглої території всіх людей.

У дворі синагоги стоїть спеціалізована машина вибухотехніків. Поруч з будівлею чергують спецавто рятувальників.

Як розповів головний раввін Харкова Мойше Москович, правоохоронці приїхали в синагогу приблизно о 10 ранку. За його словами, поліцейські розповіли, що сьогодні вранці, 4 березня, їм повідомили про мінування будівлі синагоги по вулиці Пушкінській, що в Харкові.

Мойше Москович зауважив, що приїхавші перевіряти повідомлення про мінування фахівці працюють дружно, чітко, ефективно.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

За станом на 11:25 вибухотехніки і кінологи закінчили перевірку. Ніяких вибухових речовин або вибухонебезпечних предметів у будівлі синагоги і на прилеглій території фахівці не знайшли.

Провіривши, що інформація про замінування синагоги виявилася фейком, рятувальники зняли оточення і дозволили евакуйованим громадянам повернутися назад в синагогу.

Як розповіли в прес служба Нацполіції області, повідомлення про замінування в релігійній споруді по вулиці Пушкінській надійшло на електронну пошту поліції 4 березня близько 08:00.

фото Харків Times
фото Харків Times
фото з місця події

фото Харків Times
фото Харків Times
фото з місця події

фото Харків Times
фото Харків Times

Нагадаємо, раніше Лжеминеры паралізували Київ: через анонімних дзвінків закрили 5 станцій метро, включаючи Хрещатик

Як повідомляє портал «Знай.ua» Вокзал мало не злетів у повітря, сотні життів могли обірватися вмить: "Лежали неподалік від..."

Також «Знай.ua» писав, що У Львові "замінували" Личаківський цвинтар, копи обстежували кожну могилу: хто замахнувся на мерців