D Харківської області показник захворюваності по сумі гострих кишкових інфекцій перевищує показник 2019 року на 14,8%.

Аналіз інфекційної захворюваності за січень 2020 року свідчить, що в області намітилася тенденція зростання захворюваності гострими кишковими інфекціями. Про це повідомили в прес-службі Харківської лабораторного центру.

Найбільша кількість з них у структурі інфекційної захворюваності становить 45,7%.

Більшість хворих – діти до 17 років, а причина – недостатня обробка харчових продуктів.

Вага захворілих дітей до 17 років становить 72,7%. З них 48,1% – “неорганізовані” діти, 22,0% – діти, що відвідують дитячі навчальні заклади, 25,8% – школярі. Про це повідомляє Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

При цьому багато хворіє дітей у віці до 4 років.

«Найбільша кількість захворілих дітей зареєстрували у молодшій віковій групі (0-4 роки), що становить 62,9% від захворілих дітей і 45,7% від загальної кількості захворівших», - підкреслили в Харківському лабораторному центрі.

«Показник захворюваності по сумі гострих кишкових інфекцій перевищує показник 2019 року на 14,8% (зареєстрували 363 випадку проти 317), в тому числі сальмонельоз на 12,2%, на гастроентероколіти з встановленим збудником на 15,1%, на гастроентероколіти з невстановленим збудником на 20,7%. Захворюваність шигеллезами знизилася на 5,6%», - повідали санлікарі.

Лікарі, фото: infortunisticanova.it
Лікарі, фото: infortunisticanova.it

Захворюваність мала випадковий характер. Спалахи гострих кишкових інфекцій не реєструвалися. У 24,3% хворих, причиною захворювання стало вживання м'ясної продукції, 23,3% - молочної, 12,6% - яєць. Крім того, однією з причин захворюваності стає банальне недотримання простих правил особистої гігієни.

Нагадаємо, раніше З-за коронавіруса в Україні негайно ізолювали 63-річну бабусю - заразила доньку та онуків

Як повідомляє портал «Знай.ua» Що робити, якщо нудить: причини, лікування, профілактика

Також «Знай.ua» писав, що Грип масово косить українців, лікарні не витримують: медики зруйнували головні міфи