Під час першої експертизи встановлено, що психіатричний стан підозрюваного у стрілянині в харківському метро поліцейського Андрія Кобцева є "неоднозначним".

Про це йдеться в ухвалі Московського районного суду Харкова.

Згідно з матеріалами справи, під час розслідування виникла необхідність визначити психічний стан 22-річного підозрюваного капрала поліції Андрія Кобцева.

Прокурор 9 січня 2020 року призначив амбулаторну судово-психіатричну експертизу підозрюваного та залучив експерта "Обласної клінічної психіатричної лікарні № 3"

Постановою слідчого від 17 лютого була призначена стаціонарна експертиза, проведення якої доручено експертам відділення №18 Комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради "Обласна клінічна психіатрична лікарня №3".

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

У зв`язку із цим слідчий звернувся до суду із клопотанням про направлення підозрюваного до лікарні. Прокурор клопотання підтримав та просив суд його задовольнити.

суддівський молоток, скріншот
суддівський молоток, скріншот
суддівський молоток, скріншот з відео

Захисник підозрюваного виступила проти задоволення клопотання та заявила, що воно є необґрунтованим. Захисник вказала, що сторона захисту самостійно зверталася до лікарських установ та отримала консультативний висновок про стан здоров`я Кобцева, згідно якого наявні у нього розлади є поширеними та не потребують лікарського втручання.

Однак суд встановив, що під час амбулаторного огляду психіатричний стан Кобцева визнаний "неоднозначним", чоловік виявляє підозрілість, вважає себе "не зовсім психічно здоровим", має скарги на безсоння та параною.

Суд задовольнив клопотання слідчого та направив підозрюваного до психіатричної лікарні для проведення експертизи на термін до двох місяців.

Нагадаємо, вночі 12 листопада 2019 року працівник поліції метрополітену, 22-річний капрал повідомив, що начебто побачив на станції метро "Наукова" сторонніх осіб і йому потрібна допомога. На місце виїхав наряд патрульної поліції "ТОР" та керівники сектору відділу поліції в метрополітені.

Поліцейський замкнувся в кімнаті на станції та поводив себе неприродньо. Він відчинив двері після спілкування з іншими працівниками поліції та пішов до балкону. А після здійснив декілька пострілів з вогнепальної зброї у бік колег та був затриманий.

Поліцейському оголошено про підозру за фактом замаху на вбивство працівників правоохоронних органів (ст. 348 КК України).

Нагадаємо, раніше Хлопець вирішив розстріляти кривдників посеред міста та жорстоко за це поплатився

Як повідомляє портал «Знай.uа» В Одесі псих з гранатою взяв суддів в заручники, погрожує підірвати - екстремальні подробиці

Також «Знай.uа " писав, що Одеситу прострелили обидві ноги у власному під'їзді, - "тільки поговорити хотів "