Харківська область забезпечена всім потрібним на випадок виявлення коронавіруса. Про це расссказал заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

Він розповів про заходи, що вживаються в регіоні для запобігання занесення і розповсюдження коронавіруса 2019-nCoV.

Також чиновник нагадав, що Харківська область одна з перших в Україні зреагувала на сформовану світову ситуацію і вже 28 січня відбулося позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, присвячене питанню коронавіруса 2019-nCoV.

Також, за його інформацією, вже прийнято рішення про створення в області тимчасової протиепідемічної комісії, склад якої найближчим часом буде затверджено розпорядженням голови обласної державної адміністрації.

«Ми вже відпрацювали механізми роботи, розроблений план заходів. Ми готові в разі, якщо вірус буде зафіксований в області, діяти відповідним чином. Сьогодні у нас є діагностичні тест-системи для виявлення коронавіруса, постійний запас лікарських засобів, зокрема, противірусних препаратів та антибіотиків, засобів індивідуального захисту персоналу, дезінфекційних засобів. У лікарнях є необхідне і готове до роботи медичне обладнання, в тому числі, реанімаційне, для надання, при необхідності, інтенсивної допомоги хворим», - розповів Михайло Черняк

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Для забезпечення медустанов регіону всім потрібним з обласного бюджету виділено понад 600 тисяч гривень: на придбання лікарських засобів, діагностичних тест-систем, засобів індивідуального захисту персоналу. З цих коштів 100 тисяч гривень буде передано Харківського обласного лабораторного центру для посилення його функціональних можливостей.

Нагадаємо, раніше "У нас нікого не перевірили", - українка розповіла про повернення додому із зони коронавірус

Як повідомляє портал «Знай.ua» У Китаї створили чарівну пігулку від коронавіруса, яка врятує тисячі життів

Також «Знай.ua» писав, що Без паніки! Поки коронавірус поширюється по Європі, українцям пояснили, як захистити себе