У суботу, 22 лютого, в Харкові буде хмарна, але з рідкими проясненнями погода, проте снігу або дощу в цей день не буде. Про це розповіли фахівці сайту Sinoptik.

Температура повітря 22 лютого в Харкові досягне саме більше 2-3 градусів вище нуля, а вночі впаде до нуля градусів.

Неймовірно тепло 22 лютого в Харкові було в 1955 році, тоді було до 6,6 градусів тепла. А моторошно холодно – у 1954 році, тоді температура повітря опустилася до 24,3 градусів морозу.

У народі в цей день вшановували святих Никифора і Панкрата. Вважалося, що після 22 лютого морози можуть вдарити тільки вночі, а вдень починаються відлиги.

Погода в Україні 22 лютого, Укргідрометцентр

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Вважалося, що нічне небо, на якому немає жодної зірочки, обіцяє теплу і ранню весну. Чим темніше і беззвездное небо, тим швидше зима здасть свої позиції. Крім того, наші предки починали «загартовувати» насіння перед посівом – на три ночі виставляли їх на мороз, після чого ховали їх до посівної. Це зміцнювало майбутні рослини, даючи їм сили на зростання і боротьбу з майбутніми температурними перепадами протягом теплого періоду року.

З цим днем до календарної весни залишається всього тиждень, тому варто задуматися про те, як провести зиму – починався період Масниці.

Як повідомляв Знай.ua, вчителька групи продовженого дня з'їхала з котушок і завдала дитині жорстокі каліцтва. Її подальша поведінка змусить скрипіти зубами від злості і ще раз перевірити, на кого залишили дітей.

Також Знай.ua писав, в Україні біда з навчанням, керівникам доводиться доучувати студентів, щоб вони відповідали початковому рівню. Також стало відомо, яких саме знань не вистачає сьогоднішнім школярам.

Нагадаємо, вже на наступному тижні будемо святкувати щосили Масляну, а значить, варто підготуватися і запастися листівками для близьких, щоб привітати зі святом.