Ректором Харківської медичної академії післядипломної освіти може стати засуджений у 90-х роках за продаж за кордон дітей Богдан Федак - ім'я фігуранта скандальної справи значиться у переліку претендентів на крісло.

Про це повідомила колишня очільниця МОЗ Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

Уляна Супрун, УП
Уляна Супрун, УП

Супрун нагадала, що користуючись своїм службовим становищем, Федак у Львівській обласній клінічній лікарні допоміг організувати схему, коли матерям немовлят повідомляли нібито про смерть дитини, після чого вони підписували відмову. Згодом немовлят продавали за кордон.

Тоді Федака засудили до двох років позбавлення волі із забороною обіймати посади в медичній галузі.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"На жаль, ця справа, яку ще назвали “справою дітей”, не завадила йому продовжити будувати кар’єру у сфері охорони здоров’я. У 2000-х роках він став помічником тодішнього народного депутата Ігора Шурми і незабаром – головним лікарем Харківської міської клінічної лікарні, а далі – головним лікарем обласної клінічної лікарні, де також відзначився корупційними скандалами”, – відзначила Уляна Супрун.

Скріншот Facebook

Варто нагадати, що згодом Федак став головою управління охорони здоров’я Харківської ОДА і пробув на посаді до 2019 року.

Наразі працівники медакадемії, яку хоче очолити Федак, написали відкритого листа до міністра охорони здоров’я з проханням узяти під особистий контроль проведення конкурсу. У ньому, зокрема, йдеться, що міністерство без пояснення відсторонило від участі в конкурсі на посаду ректора академії трьох інших претендентів. У такий спосіб на виборах залишилася кандидатура Федака та ще однієї особи, яку працівники академії розглядають як технічну кандидатку.

Відсторонені претенденти на посаду ректора звернулися до суду, аби оскаржити вибори, а під час першого туру більшість колективу не проголосувала жодного з кандидатів, однак Федак досі може стати ректором вишу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, Зоряна Скалецька розповіла про трансформації системи охорони здоров'я.

Раніше портал "Знай.иа" повідомляв, що Скалецька попередила про розширення програми "Доступні ліки".

Також портал "Знай.иа" писав, що глава Моз Скалецька розповіла, як зміниться медицина в Україні.