В Харківській області з продажу у екстреному порядку вилучають устриці, що експортується з Франції компанією trader/broker Demarne Freres.

У Харкові виявили небезпечні устриці, фото: Vgorode

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

За даними відомства, в устрицях виявлено смертельно небезпечний норовірус. Фахівці управління вживають екстрені заходи, щоб заражені устриці не потрапили на прилавки торгових мереж. Оператори ринку Харківської області зобов'язані вилучити небезпечний продукт харчування з обороту.

Супермаркет, фото: pmg.ua
Супермаркет, фото: pmg.ua

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Після вилучення на строк не більше двох робочих днів необхідно письмово повідомити облуправління про вжиті заходи", - йдеться в повідомленні.

Дата виготовлення небезпечної партії – 25 листопада 2019 року, кінцевий термін споживання – 3 січня 2020 року. Экспортир в Україну – ТОВ "ОДІССЕЙ ЛЮКС".

Нагадаємо, до Харківської обласної інфекційної лікарні госпіталізували шістьох студентів з Китаю.