Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

У Харкові медиків зобов'язують підписати заяву, згідно з якою вони добровільно погоджуються на те, щоб їм змінили умови праці та оплати. При цьому, як відзначають самі лікарі, "не в кращу сторону". Про це стало відомо з повідомлень обурених медпрацівників, які вони розміщують у соцмережі Facebook.

Зокрема, за словами харківського анестезіолога Максима Федака, тих, хто не підпише угоду і не погодиться працювати за "мінімалку", чекає автоматичне звільнення.

"В державі немає грошей для забезпечення охорони здоров'я, зате вистачає на годування монстра НСЗУ, утримання дармоїдів у МОЗ, міськ - і облздраввідділах, радників міського та обласного начальства. Українських медпрацівників прийме Європа, а пацієнтів – українська земля, на кладовищах", - відзначає автор посту.

Скрін, Facebook Максима Федака

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Скрін, Facebook Максима Федака

В коментарях до посту медики зізнаються, що їм теж роздали такі заяви.

«Так. Це жахливо. Моя знайома працює в псих. лікарні, у відділенні з 1 квітня звільняють 30 співробітників. Багатьом залишилося до пенсії 2-3 роки - люди в паніці... Заяви написані і підписані. Ось така реформа. А тим, хто залишається - урізали ставки», - пише одна з користувачок.

«У мене і дружини така х*йня вже 2 тижні лежить. Ми нічого не підписали і ні х*ра не збираємося писати. Боремося і будемо воювати!», - додає інший харків'янин.

На сторінці ще одного харківського медика Ірини Багалій опублікований знімок документа, яким їй запропоновано погодитися на зміни умов праці. Зміни повинні вступити в силу з 1 квітня 2020 року.

"У нашій дурці, як і у всіх лікарнях Харкова, роздають листи щастя. Я це підписувати не збираюся, звичайно. Тому що, якщо наша шановна адміністрація установи за підказками НСЗУ змінює умови праці та оплати, вони повинні зосередитися і таки набратися сміливості сказати, як же змінюють. Щоб потім не з'ясувалося, що ми погодилися працювати в режимі 24/7 за половину мінімальної зарплати. Загалом, папірець не вартий туалетного паперу", - впевнена вона.

Скрін, Facebook Ірини Багалій

Портал "Знай.uа" нагадує про те, що найближчим часом у Харкові буде збудовано кілька нових станцій метро. З-за цього будуть знесені житлові будинки в деяких міських кварталах.

Також Знай.uа" повідомляв про те, медики дали практичні поради про те, як не заразитися ботулізмом. З початку року цим захворюванням в Харкові заразилося вже чотири людини.

Раніше ми писали про те, що харків'янам стане простіше літати в Європу. Лоукостери відкривають нові маршрути з Харкова.