У Харківській області виявлено приватний звіринець, в якому тварин утримують у неналежних умовах. Як розповіли в Асоціації зоозахисних організацій України, про це їм повідомили небайдужі громадяни.

Представники АЗОУ разом з Національним корпусом прибули на вказане місце і побачили у звіринці виснажених, змучених тварин. За словами шокованих волонтерів, приватний зоопарк організували на території бази відпочинку. Там у вольєрах з зацементованою підлогою утримувалися п'ять ведмедів, двоє з яких – гімалайські, пара львів, тигр і пантера.

В іншому вольєрі знаходився порожній басейн і відро протухлої води, там жила пара пеліканів. В загоні без підстилки з трави змушені були тулитися барани, куріпки та фазани.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Фото: АЗОУ

Всі тварини виглядали змучені і голодні. Створювалося враження, що їх взагалі не годували і прирекли на голодну смерть, зазначають волонтери. Вони звернулися до харків'ян з проханням допомогти тваринам продуктами: м'ясом, рибою, овочами (морквою і буряком), яблуками, сіном та зерном.

На базі відпочинку розповіли, що не можуть прогодувати тварин самостійно, і пообіцяли віддати їх добровольцям безкоштовно.

Нагадаємо, що через збільшення кількості випадків, коли тварин закривають у підвальних приміщеннях житлових будинків, чоловіка з душею Робін Гуда запідозрили в бажанні творити добро.

Як повідомляв портал "Знай.uа", жінка, яка планувала відвідати Ухань на початку цього місяця, подякувала собаці за те, що вона пережовувала паспорт і скасувала її поїздку до міста, ураженого коронавірусом.

Також "Знай.uа" писав, що в селищі Борова, що на Харківщині, бродячий пес напав на 14-річну школярку і жорстоко покусав.