День Бабака у світі традиційно відзначається 2 лютого. Тварин будять посеред зимової сплячки, щоб передбачити за їх поведінкою, коли ж нарешті настане весна. У цьому році український пухнастий метеоролог Тимко III пообіцяв ранній прихід весни, повідомляють на біологічній станції Харківського університету Каразіна, де живе найзнаменитіший бабак України.

За словами біологів, бабак, якого витягли з теплої нірки, не менше за українців був здивований аномальною зимою. Він не зміг побачити свою тінь, а це означає, що весна буде ранньою і настане не пізніше, ніж через шість тижнів. До того часу особливих морозів і снігопадів не варто очікувати, класична зима так і не настане в цей сезон.

Крім того, фахівці дійшли висновку, що в наступну зиму варто очікувати такої ж безсніжної і теплої погоди, як і в цьому році.

Фото: Telegram-канал ВІХА (Харків).

За турботу посеред періоду сплячки бабак отримав від людей частування у вигляді святкового букета з моркви, яблук та зернових.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також Знай.uа" писав, що знаки Зодіаку серед чоловіків здатні розвалити відносини з-за кепського характеру.