Понад місяць мешканці багатоповерхівки у Шевченківському районі Харкова змушені жити без газу – його перекрили через трагедію, яка сталася в одній з квартир.

Газ
Газ
Сотні харків'ян місяць сидять без газу, фото: Вечерний Харьков 2x2.su

Подробиці повідомляє "Вечірній Харків".

До журналістів звернулися обурені мешканці будинку на вулиці Кримській, 6а.

"Харгаз відключив газоспоживання через трагедію, коли місяць тому вчаділи люди в одній з квартир. Проведена перевірка всіх квартир будинку, недоліки усунені, але газу немає й досі. В будинку живуть діти, старенькі люди... Доводиться важко — більше місяця ми вже без газу. Допоможіть", - скаржаться харків'яни.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

У відповідь на скарги в АТ "Харківміськгаз" повідомили, що в цьому будинку наразі проводиться огляд квартир мешканців на предмет безпеки газового обладнання.

"Справа в тому, що не у всі квартири у нас є доступ. Крім того, у деяких мешканців виявлені порушення, зокрема на газовій колонці встановлена гофротруба, хоча повинна бути оцинковка. До того ж немає акта про придатність димовентканалу. Робота з пічними організаціями входить в зону відповідальності голови ОСББ. Також він повинен надати допуск до квартир та забезпечити усунення всіх виявлених порушень. Ми з ним співпрацюємо, він прекрасно усе знає. З метою попередження нещасних випадків та аварійних ситуацій подача газу буде відновлено тільки після перевірки всіх квартир, усунення всіх порушень і при наявності акта про придатність димовентканалу", - розповідають газовики.

Мешканці Харкова місяць сидять без газу, фото: вечерний Харьков

Варто нагадати, що НП в багатоквартирному будинку сталася ввечері 16 грудня. Прибувши на місце виклику, рятувальники за допомогою драбини через вікно оглянули квартиру: в кухні на підлозі був виявлений чоловік без свідомості, а в іншій кімнаті знаходилися вагітна жінка і дитина, вони також були без свідомості. Всіх мешканців квартири винесли на свіже повітря, їм була надана перша допомога. На жаль, чоловіка 1984 року народження та дворічну дитину врятувати не вдалося. 29-річна жінка ще подавала ознаки життя. Бригада медиків госпіталізувала її в токсикологічне відділення Харківської міської лікарні № 2 з попереднім діагнозом "отруєння чадним газом".

Швидка, фото з вільних джерел
Швидка, фото з вільних джерел

Прибулі на місце трагедії співробітники аварійно-диспетчерської служби "Харківміськгазу" перекрили подачу газу в під'їзді. 17 грудня Головним управлінням Держпраці в Харківській області була створена комісія, яка встановлює причини трагедії.

Нагадаємо, раніше львівських школярів пригощають круасанами в обмін на щоденники: Бандера би зацінив.

Як повідомляв портал "Знай.uа", поголені голови, форма СС і отруєння газом: діти показали скандальний спектакль про в'язнів Освенціма.

Також Знай.uа" писав, кращі з кращих у світі: українські школярі завоювали Японію на олімпіаді з математики.