Незабаром у Харкові відбудеться значне підвищення тарифів на воду.

Харківводоканал звернувся до Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг з проханням збільшення тарифів на воду. Нацкомісія затвердила Харкову нові тарифи.

За словами Василя Без'язичного, начальника відділу Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, нові тарифи складуть:

У Харкові подорожчає вода

на водопостачання - 12,69 грн./куб. м без ПДВ ("Харківводоканал" просив 13,12 грн./куб. м, діючий тариф - 10,21 грн./куб. м, подорожчання - 24,3%);

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще

на водовідведення - 5,32 грн./куб. м без ПДВ (діючий тариф - 5,22 грн./куб. м, подорожчання - 1,9%);

Основними причинами зростання тарифів на воду є підвищення вартості на електроенергію, паливно-мастильні матеріали, реагенти для очищення води, а також підвищення рівня середньої заробітної плати.

Варто відзначити, що в Харкові підвищення тарифів останній раз було в минулому році. Тоді ціна на воду зросла на 11%, а на водовідведення — майже на 14%.

Нагадаємо, Державна казначейська служба оприлюднила нові рахунки IBAN для зарахування податків, які запрацювали з 1 січня.

Як повідомляв портал Знай.ua , Верховній Раді запропонували дозволити окремим жінкам виходити на пенсію з 50 років.

Також портал Знай.ua писав, що у Києві завдяки новій формулі розрахунку вартості опалення сума у платіжках за грудень зменшилася на 22-23%.