Харків'яни у середу, 22 січня, можуть не розраховувати на приємну прогулянку – настрій зіпсує їм сильний вітер, дрібний дощ і мокрий сніг. Опади не припиняться до пізнього вечора, зазначають на сайті Sinoptik.

Повітря прогріється найбільше-до 1-2 градусів тепла, вдень до + 1 градуса вище нуля вночі.

Найтеплішим цей день 22 січня в Харкові був в 1955 році і в 2007, повітря тоді прогрівся до 5 градусів вище нуля. А найхолоднішим - в 1963 році і в 2006 році, морози тоді досягли 25 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 22 січня, Укргідрометцентр

за народним прогнозом погоди, сьогодні шанується святий Полиевкт. Наші предки вважали, що зі збільшенням світлового дня збільшуються і морози. Попереду – лютий, який є самим холодним і тяжким зимовим місяцем.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Щоб передбачити погоду, у старовину стежили за поведінкою худоби – якщо корів, коней, кіз та інших домашніх тварин виганяли на вулицю, а вони прагнули повернутися в хлів, - значить, найближчим часом будуть сильні морози та снігопади.

В цей день ворожили на кочерзі – підв'язували його до краю даху і дивилися, в який бік вона крутиться. Куди кочерга – звідти і чекати потепління.

Як повідомляв Знай.uа українцям нарешті розповіли, чому потрібно перестати пити після 40-ка.

Також Знай.uа писав, що українцям дозволили користуватися кількома медичними послугами безкоштовно.

Ще Знай.uа писав, що потрібно перевіряти дріб'язок, так як Нацбанк випустив нову колекційну монету.