У Харкові 17 січня, у п'ятницю, буде панувати незатишна погода, з хмарами і легким «мінусом». Опадів не обіцяють, відзначають на метеорологічному сайті Sinoptik.

Повітря в п'ятницю, 17 січня, прогріється лише до 3 градусаов вище нуля. Вночі злегка перевалить за нуль - до 1 градуса морозу.

найтеплішим 17 січня в Харкові було двічі: в 1981 році і в 2001 році, тоді термометри показали цілих 4 градуси вище нуля. А найхолоднішим - в 1976 році, тоді підморозило до 24 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 17 січня, Укргідрометцентр

За народним прогнозом погоди у цей день, 17 січня, згадують діяння преподобного Феоктиста і Зосими Пустельника. Наші предки вважали, що Зосима відповідає за бджільництво, і захищає цих працьовитих комах від хвороб і мору. Вважалося, що, якщо в цей день снігу настільки багато, що під ним ломляться гілки дерев – влітку буде багато бджіл, «роїтися будуть».

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Lifecell порадував абонентів: два тижні можна не платити Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають
Показати ще

Якщо небо безхмарне, а мороз тримається сильний, то і найближчим часом морози не ослабнуть. Морозна погода затримається надовго, а сніг не зійде до самого березня. Вважалося, що якщо на морозі виразно чутний скрип і стогін дерев, то скоро погода різко зміниться. Червоний захід сонця віщував близькі хуртовини та завірюхи, які затягнуться на тривалий час.