У Харкові 15 січня, в середу, буде похмурий день, який зміниться не менш хмарної ночі. Опадів при цьому не очікується, зазначають на сайті Sinoptik.

Температура повітря в середу, 15 січня, у Харкові особливо не буде коливатися – встановиться на позначці в 0-1 градус тепла на всі добу.

Найтеплішим день 15 січня в Харкові був два рази за історію погодних спостережень – в 1981 році і в 2007 році. Тоді повітря прогрілося до 4,6 градусів вище нуля. А найхолоднішим, тільки одного разу, – у 1954 році, коли всі промерзла до 25,6 градусів нижче нуля.

Погода в Україні 15 січня, Укргідрометцентр

Згідно православних святців, 15 січня шанують святителя Сильвестра Римського, преподобного Сильвестра Печерського і Серафима Саровського. У цей день прийнято було готуватися до Курячого свята: чистити курника, підмазувати їх стіни і дахи смолою, змішаної з травою дев'ясил – щоб птаха не хворіла.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Якщо на небі до вечора виднілися сині хмари, значить, близько зміна погодних умов. Помічали погоду і по рогах молодого місяця якщо вони гострі і їх чітко видно, то день буде вітряним. Говорили, що січень хурделиці не товариш – незважаючи на морози, заметілі в цьому місяці бувають рідко. Тому Водохресні свята, що починаються з 19 січня, проходили щодо безвітряної атмосфері, але зі злими морозами.

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Також портал Знай.uа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.