Пізно вночі 11 січня Харків здригнувся від гучного вибуху: зловмисники підірвали банкомат «Ощадбанку», розташований у Немишлянскому районі. Про це розповіли в прес-службі Національної поліції України в Харківській області.

Не дивлячись на заподіяну банкомату шкоду, викрасти банкноти з нього злочинців так і не вдалося.

Правоохоронці отримали повідомлення про підрив банкомату близько 4:00. Слідчо-оперативна група виїхала за адресою проїзд Стадіонний, туди ж вирушили співробітники вибухотехнічної служби управління ГУНП Харківщини.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Фото: ГУ НП

На місці вдалося встановити, що зловмисники застосували саморобний вибуховий пристрій, але воно виявилося недостатньо потужним, щоб пошкодити касети з грошима. Набагато більше дісталося приміщення відділення банку – воно сильно постраждало від вибухової хвилі. На місці злочину зібрали речові докази.

На щастя, інцидент обійшовся без постраждалих. За фактом вибуху відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Якщо зловмисників вдасться знайти і затримати, їм загрожує від трьох до 10 років в'язниці.

Нагадуємо, що з нового року “ПриватБанк” ввів новий алгоритм роботи банкоматів в разі, якщо клієнт забув у них картку, або зняту готівку.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що з карток Приватбанку почали зникати гроші.

Також портал "Знай.uа" писав, що ПриватБанк влаштував українцям випробування.