У Харкові 10 січня, у п'ятницю, очікується хмарна та похмура погода, але без опадів. Про це розповіли на метеорологічному сайті Sinoptik.

Повітря в п'ятницю, 10 січня, в Харкові не прогріється більше, ніж до нуля градусів. Вночі знизиться до 1 градуса морозу.

Найхолоднішим день 10 січня був у Харкові 1940 році, тоді городяни стукали зубами в 36-градусний мороз. Найтеплішим – у 2001 році, коли термометри показали 8,2 градуса тепла.

Погода в Україні 10 січня, Укргідрометцентр

По православних святцях в цей день, 10 січня, прийнято згадувати про святих з Нікомидії, серед яких - Георгій Побідоносець та великомученик Пантелеймон, а також 10 тисяч невідомих постраждали за віру.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

На думку наших предків, по погоді цього дня можна було судити про те, чого очікувати від липня майбутнім літом. Якщо 10 січня мело снігом і гуляли завірюхи, то в липні дощитиме. Іній на скиртах хліба у цей день віщував дощову погоду у літній період.

Якщо вночі небо було чисте, а зорі часто мерехтіли синім вогнем, - до ранку землю скують сильні морози, які не спадуть до самого Хрещення.

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики попереджають, що холодної зими в Україні може не бути.