У Харкові активно розвивають сервіс "еМалятко". Завдяки цьому батьки можуть подати заяву та оформити відразу 10 документів на дитину.

Про це повідомляє інформаційний портал "РедПост".

У пологових будинках Харкова з січня працює сервіс "еМалятко", який перебувати на стадії удосконалення. За допомогою цього сервісу батьки можуть подати заяву та оформити відразу 10 документів, у тому числі - свідоцтво про народження, реєстрацію місця проживання, ідентифікаційний код, соціальну допомогу на дитину та інші.

Через деякий час послугу планують надавати і в міських центрах адміністративних послуг. Олег Дробот, заступник Харківського міського голови з питань цифрових трансформацій розповів, що документи повинен приймати співробітник того закладу, куди звертаються батьки.

У Харкові запрацював сервіс еМалятко


"Щоб не відволікати працівників або адміністраторів центрів надання адмінпослуг для надання послуги в пологових будинках", - пояснив заступник міського голови.

Вже навесні планується запустити онлайн подачу документів, щоб батькам нікуди не потрібно було звертатися. Це можна буде зробити самостійно на порталі "Дія", пройшовши аутентифікацію на "еМалятко".

Готові документи батьки можуть отримати, за бажанням, в пологовому будинку, в центрі адміністративних послуг або відділі держреєстрації актів цивільного стану. Або ж їх можуть відправити поштою.

Нагадаємо, раніше Зеленський подарував "сюрприз" маленьким українцям, все в одній заявці: як буде працювати "еМалятко".

Також Знай.ua писав, що Гройсман уперше пішов проти Богдана, українцям показали "дембельський акорд" режиму Порошенко.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Портал Знай.ua повідомляв, що Богдана з дівчиною і охороною зловили посеред ночі в несподіваному місці.