Харків'яни масово підписують контракти та рвуться до ЗСУ, аби боронити рубежі України та протистояти окупантам на Донбасі. Протягом 2019 року понад 1,9 тис. жителів Харківської області стали воїнами-контрактниками.

ЗСУ на Донбасі, Facebook
ЗСУ на Донбасі, Facebook

Про це повідомили в медіацентрі Міноборони в Харкові.

Військовий комісар Харківського обласного військкомату Юрій Калгушкін підкреслив, що половина покликаних є учасниками бойових дій.

Приблизно з травня минулого року у райвійськкомати зверталися рекордна велика кількість жінок, що бажають служити в українській армії. З понад 300 дівчат закликали 150.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Харків'янка стала командиром танка, фото: Медіацентр Міноборони в Харкові

"Найбільше харків'янок зайняли такі бойові пости, як: командир танка, механік-водій БМП, навідник САУ, снайпер тощо. Ще на початку року на ці посади йшли тільки чоловіки. За першими відгуками з військ, дівчата проявляють неабиякі старання і вже можуть похвалитися першими успіхами", - розповів військовий комісар.

Він також додав, що переважна більшість призваних контрактників поповнили ряди окремих механізованих бригад оперативного командування "Схід", активно беруть участь в бойових діях на Сході України.

Нагадаємо, благодійна виставка унікальних ікон відкрилась у Києві

Як повідомляв портал Знай.ua, , українські воїни показали незвичайного друга на передовій

Також Знай.ua писав, у Дрогобичі зібрали 15 тисяч гривень для медсестри "Лютіка"