Через 5 років судових тягот підозрюваним в організації теракту в Харкові біля Палацу спорту оголосили вирок.

Про це повідомляє інформаційний портал "Об'єктив".

22 лютого 2015 року харків'яни вийшли на мирну ходу в пам'ять про героїв Евромайдану. Вони хотіли пройти від Палацу спорту до площі Свободи. Але раптово пролунав вибух, радіокерованого пристрою, заздалегідь закладеного за маршрутом мітингувальників у сніговому заметі.

Загиблі в результаті теракту


В результаті цього на місці події загинуло двоє осіб, а на наступний день в лікарні помер школяр, а трохи пізніше студент. 11 осіб отримали поранення.

За місяць прокуратура Харківської області направила до суду обвинувальний акт стосовно трьох підозрюваних – Сергія Башликова, Володимира Дворнікова та Віктора Тетюцкого. Судові тяготи тривали 5 років. За цей час підозрювані всіляко затягували процес, вони скаржилися на стан здоров'я, просили відводу суддям, відмовлялися від своїх адвокатів, просили дати нових.

26 грудня 2019 року суд мав винести остаточний вирок, але цього не сталося. Під час дебатів від прокурора Володимира Лимаря стало відомо, що троє обвинувачених внесені в список на обмін з так званої "ЛДНР".

Прокурор Володимир Лимар


"Російська сторона в список обмінюваних осіб принципово заявила Башликова, Дворнікова і Тетюцкого. Ми повинні чітко розуміти, що зрив нормандських домовленостей, щодо обміну призведе до подальшого незаконного змісту державою-агресором полонених українських військовослужбовців", - розповів прокурор.

Після дебатів суд переніс винесення вироку на 28 число, 8:30 ранку. Суддя Олексій Шарко оголосив вирок:

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Суддя Олексій Шарко


"Тетюцкому, Дворнікова, Башликову по частині 1 ст. 263 КК України призначити покарання у вигляді позбавлення волі. Терміном на 7 років. В частині 5 ст. 27, частини 3 ст 258 КК України – довічне позбавлення волі з конфіскацією всього майна, яке є особистою власністю. До вступу вироку в законну силу змінити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на особисте зобов'язання прокурора, звільнивши всіх трьох з-під варти негайно", - сказано суддя.

Цивільні позови сімох потерпілих від 100 тисяч грн до 2,5 млн грн суд постановив задовольнити в повному обсязі. У обвинувачених є 30 днів на подачу апеляції, однак активісти вважають, що злочинці залишать територію України.

Нагадаємо, резонансне вбивство журналіста: російську модель Ірину Шейк підозрюють в гіршому.

Як повідомляв Знай.uа опергрупу СБУ з чотирьох офіцерів знайшли вбитими в районі села Малі Копані на Закарпатті біля кордону з Угорщиною.

Також Знай.uа писав, що суд виніс нове рішення по справі вбивства Павла Шеремета. Підозрюваного Андрія Антоненко залишили під вартою до 8 лютого.