Харків 27 грудня, в п'ятницю, потоне в дощах і туманах. З самого ранку небо насупиться, поливаючи харків'ян, як з відра. Про це повідомили метеорологи на сайті Sinoptik.

Повітря вдень прогріється максимум до 2 градусів тепла, а вночі – до 1 градуса вище нуля.

Найтепліше 27 грудня в Харкові було у 2000 році, до 9 градусів тепла. А найхолодніше – у 1969 році, до 19 градусів морозу.

Погода в Україні 27 грудня, Укргідрометцентр

Народ в цей день поминав святого Фікса, а також шанував пам'ять святих Левкия і Калинник.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Вважалося, що до 27 грудня вже повинна встановитися справжня зимова погода – зі снігом, морозом та ожеледицею. Помічали, що світловий день потроху починає додаватися, знаменуючи наближення весни.

Якщо повітря ставав більш прозорим, це означало, що на наступний день стане холодніше. Гнізда куріпок, розташовані ближче до людського житла, означали наближення довгої і суворої зими. Якщо тетеруки й куріпки злітають з дерев, ховаючись в глибині лісу, то в найближчі кілька годин почнеться сильний сніговий буран.

Нагадаємо, що к Нового року триматиметься плюсова температура, а вже в день свята стовпчик термометра впаде до -4 -2 градусів.

Як повідомляв портал Знай.uа на горі Піп Іван у Карпатах вже випало кілька сантиметрів снігу на радість любителям гірничо-лижного сезону.

Також портал Знай.uа писав, що перед новорічними святами в Україну прийдуть їхні традиційні атрибути — мороз і сніг.