В давнину вважалось, що на Покрову осінь починає переходити в зиму та за погодою на це свято визначали те, якою буде найближча зима, розповідає портал “Город Х”.

Існує чимало народних прикмет, які дозволяють на Покрову визначити, якою буде погода взимку. Наприклад, якщо дуб та береза повністю скинули листя — зима буде теплою, а якщо на цих деревах листя ще залишилось — треба чекати холодну зиму з великою кількістю снігу.

Покрова 2019
Покрова 2019

Інші прикмети стосуються випадіння снігу — якщо на Покрову або перед нею випав сніг, то зима наступить дуже скоро, а якщо Покрова буде без снігу, то й зима прийде ще дуже нескоро.

Ще одна прикмета каже, що якою буде погода на Покрову, такою буде й зима. Якщо на Покрову тепло та без опадів, то й зима буде теплою.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадуємо, що на сьогодні, 14 жовтня, у Харкові синоптики прогнозували теплу та ясну погоду без опадів.

Раніше портал “Знай.ua” повідомляв про те, що сьогодні гривня дещо послабила свої позиції — її офіційний курс на 14 жовтня становить 24,53 гривні за долар.

Також “Знай.ua” розповідав, що сьогодні в Україні відзначають одразу три великих свята — Покрову Пресвятої богородиці, День українського козацтва та День захисника вітчизни.