У Харкові затримано слідчого обласного ГУ Національної поліції, який шпигував на користь російських спецслужб. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань, співробітники якого затримали злочинця.

Як зазначається, слідчого вдалося затримати під час чергового акту продажу державних таємниць до Росії. Поліцейський в обхід закону передавав стороннім особам дані з обмеженим доступом, які стосувалися інших людей та зберігалися у спеціальних автоматизованих підсистемах.

Таким чином йому вдалося отримати від замовників понад 16 тисяч гривень. Як вдалося встановити слідству, таких виконаних замовлень від ворожих спецслужб було багато: слідчій неодноразово отримував грошову винагороду з території Російської Федерації.

Наразі підозрюваному правоохоронцеві мають оголосити про підозру та обрати йому запобіжний захід. Розслідування кримінальної справи доручили Військовій прокуратурі Київського гарнізону.

Якщо провину слідчого буде доведено, йому загрожує до трьох років тюрми, а також заборона на певну діяльність на такий же термін.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, обмін полоненими з Росією: Пристайко зробив тривожну заяву про "всіх на всіх".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський не говорив з Путіним про Крим на "нормандському саміті": українцям розкрили причини.

Також "Знай.ua" писав, що в'язні Кремля скоро повернуться в Україну: стали відомі деталі нового обміну полоненими.