Харків 25 грудня ненадовго побачить сонце, але його переможе затяжний дощ. Про це розповіли експерти на сайті Sinoptik.

Повітря в середу в Харкові прогріється до 2-3 градусів вище нуля. Найтепліше у цей день за всю історію метеорологічних спостережень було у 1954 році, 5 градусів вище нуля. А найхолодніше – у 1969 році, до 24 градусів морозу.

Погода в Україні 25 грудня, Укргідрометцентр

Народ в цей день, згідно православних святців, шанував пам'ять Спиридона-чудотворця. Вважалося, що в цей день – холодніше всього, а зима перекладає на свою другу половину. 25 грудня – сонцеворот, коли сонце повертає на весну. Світловий день починає потроху додаватися, а ніч – зменшуватися.

Якщо в цей день ясна погода, то і період святок (з 7 по 19 січня) буде ясно та сонячно. При цьому Новий рік очікується морозний.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Якщо на Спиридона – хмарно і дерева вкриті інеєм, то і Новий рік буде теплий і хмарний. Якщо вночі видно зірки, то всю зиму буде холодно, а влітку – жарко. Темна і похмура ніч обіцяє теплу зиму та похмуре літо.

Нагадаємо, в Україні погода взимку буде ділитися на періоди лютих морозів (-23 градуси) і потужного потепління (+13 градусів).

Як повідомляв портал Знай.uа, на Новий 2020 рік і католицьке, православне Різдво в Україні синоптики прогнозують аномально теплу погоду.

Також портал Знай.uа писав, що на популярних українських гірськолижних курортах Драгобрат і Пилипець за теплої погоди розтанув сніг.