На Харківщині поліцейський відзначився геройським вчинком і потрапив на ніж до злочинця - правоохоронець обміняв себе на заручницю, яку захопив псих зі зброєю.

Подробиці кримінальної драми повідомили в облуправлінні Нацполіції.

У повідомленні йдеться, що співробітник карного розшуку був поранений і зараз перебуває в лікарні у важкому стані. Заручниця не постраждала.

Псих з ножем взяв жінку в заручники у Харкові, фото: Національна поліція

Небезпечний інцидент стався у вівторок, 24 грудня, близько 9:30 ранку в Немишлянському районі. Місцева жителька відвела дитину в дитячий садочок і поверталася додому. Поряд з яром на неї напав невідомий чоловік. Він приставив до горла харків'янки ніж і сказав, що вона його заручниця.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Випадкові перехожі зреагували миттєво і звернулися в поліцію. На місце терміново виїхало керівництво Немишлянського відділу поліції і слідчо-оперативна група.

Зловмисник заявив поліції, що хоче негайно побачити знайомого, щоб обміняти його на заручницю. Начальник карного розшуку райвідділу запропонував себе в якості обміну на захоплену жінку, на що псих з ножем погодився.

Коли жінка опинилася в безпеці, поліцейський почав розробляти план затримання. Він тягнув час, щоб заспокоїти чоловіка та запропонував злочинцеві закурити. Поки чоловік запалював цигарку, правоохоронець кинувся на нього, але зловмисник встиг вдарити його ножем.

Поліцейський запропонував закурити, фото: Нацполіція

Пораненого поліцейського госпіталізували у лікарню, зараз його оперують медики. Злочинця затримали.

Пригода кваліфікували за двома статтями КК України: 147-ї (захоплення заручників) та 348-ї (посягання на життя співробітника правоохоронного органу). Зловмиснику загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, що на своїй сторінці у Фейсбук депутат міської ради Львова і активіст Ігор Зінкевич повідомив, що з Львівського дитячого будинку зникли двоє підлітків.

Як повідомляв Знай.uа, українцям варто приготуватися до підвищення тарифів на комунальні послуги, адже найближчим часом очікується подорожчання як мінімум на 15-20%.

Знай.uа писав, що Приватбанк відзвітував про рекордну прибутку, яка стала новим досягненням усієї банківської системи України.