У Харкові стало на один пам'ятник менше. На цей раз не пощастило гіпсовому Максиму Горькому, передає харківська Нацполіція.

Як повідомляється, пам'ятник поету і письменнику перебував на Новобаварском проспекті, 87.

Фото: Нацполиция

Невідомі люди сьогодні вночі знесли його з постаменту, при цьому тендітна скульптура розбилася на безліч осколків. Результат «декомунізації» проспекту виявили співробітники комунального підприємства, коли вранці обходили територію.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Вони відразу ж повідомили про знахідку правоохоронців. Поліція приступила до пошуків зловмисників.

Відзначимо, що Максим Горький був улюбленцем Йосипа Сталіна і активно співпрацював з комуністичною партією. Крім того, він вважав, що української мови не існує, і немає необхідності в розвитку української літератури. Його ідеї багато в чому сприяли масових репресій української інтелігенції.

Нагадаємо, Мазепа, Петлюра і Бандера з'явилися в Facebook: про що могли б писати у мережі великі українці

Як повідомляв раніше Знай.ua Івано-Франківськ потрапив в десятку фіналістів національного конкурсу "Молодіжна столиця України".

Також Знай.uа писав про те, що Коли день захисника України: дата, традиції і подарунок.