Тисячі жителів Харківщини, які отримують пільги на оплату комунальних послуг (субсидії) у безготівковій формі, залишилися ні з чим.

Платіжки за комуналку
Платіжки за комуналку

Інцидент трапився через масштабний збій програмного забезпечення Міністерства соціальної політики, пояснює начальник відділу пільг та житлових субсидій Управління соціальних гарантій Департаменту соціального захисту населення ХОДА Ольга Балєва.

Чиновниця пояснила механізм подальшого нарахування комунальних знижок населенню.

За даними департаменту, на Харківщині близько 116 тисяч одержувачів пільг, з них 10% мають проблеми з безготівковим нарахуванням.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"На кожного пільговика в Ощадбанку заводиться обліковий запис – так званий єдиний банківський кабінет (ЕБК), в якому відображається рух грошей: надходження коштів, а потім переведення їх на рахунки підприємств, що надають комунальні послуги на підставі договорів, що укладаються між ними і банком. Тобто рух грошей Ощадбанк здійснює без участі пільговика. При цьому він інформує клієнта про перерахування коштів на рахунки підприємств шляхом направлення sms-повідомлення. Але, на жаль, у процесі впровадження нового програмного забезпечення ці ЕБК з технічних причин були присвоєні не всім пільговикам. В результаті фахівці ХОДА пільгу нарахували, а Ощадбанк не зміг цю суму внести у відповідний обліковий запис, оскільки запис не була сформована", - пояснює чиновниця.

Черга біля Ощадбанку, фото з вільних джерел

У зв'язку із патовою ситуацією, що склалася, українцям компенсують неодержану пільгу у готівковій формі.

[quote author=""]"Мінсоцполітики надало роз'яснення, в якому пропонується у всіх пільговиків, які не отримали ЕБК, взяти реквізити банківських рахунків або номер поштового відділення і виплатити ці суми "живими" грошима", – резюмувала Ольга Балєва.

Нагадаємо, що ЗСУ перейдуть на нову систему харчування.

Як повідомляв портал Знай.ua, десятки тисяч українців змушені зимувати без субсидій: у Кабміні пояснили, чому так відбувається.

Також портал Знай.ua писав, що Мінцифри зробило словник мережевого сленгу: "меми" та "сторіз" стануть зрозумілими усім.