Харків стане першим в Україні "містом у смартфоні" - саме тут найближчим часом стартує реалізація масштабного проекту, ініційованого урядом та президентом Володимиром Зеленським.

Ініціатива Зеленського Держава у смартфоні, фото: Українська правда

Про це повідомили в прес-службі Міністерства цифрової трансформації.

Місто стало пілотним для запуску всіх проектів міністерства. Зокрема, саме Харків першим в Україні отримав Департамент цифровий трансформації, його очолить заступник мера Геннадія Кернеса Олег Дробот, який зі своєю командою у тісній співпраці з міністерством буде трансформувати місто.

Мер Харкова Геннадій Кернес, Politeca
Мер Харкова Геннадій Кернес, Politeca

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Ми вважаємо, що ввести цифрові технології у межах всієї країни можливо лише за умови, якщо в кожному міністерстві, області, місті, територіальній громаді з'являться підрозділи і люди, які відповідають за цифровізацію. Мова йде про CDTO – Chief Digital Transformation Officer", – заявили у відомстві.

У прес-службі Міністерства нагадують, що презентація Департаменту цифрової трансформації Харківської міської ради відбулася 13 грудня. Там озвучили пріоритетні для міста проекти, які включають:

- програму цифрової грамотності;

- Е-Малютка;

- переклад регіональних послуг онлайн;

- Е-Health;

- Dashboar.

Окрім того, у Міністерстві озвучили цілі міста на найближчий рік:

- 100 000 харків'ян пройдуть курси з цифрової грамотності на порталі "Дія";

- 100 000 харків'ян користуються своїм Е-кабінетом жителя;

- надання 1 000 000 послуг онлайн.

Нагадаємо, мобільний додаток "Дія" передбачає створення електронних водійських посвідчень та електронного техпаспорту на автомобіль.

Як повідомляв портал Знай.ua, відбулася презентація додатку для водіїв "Дія",представлена віце-прем'єр-міністром України Михайлом Федоровим.

Також Знай.ua писав, “Укравтодор” розпочав випробування системи подання скарг на стан доріг за допомогою смартфону.