Під Сумами викладач молодших класів поцупила зі школи понад десяток новеньких нетбуків, які надіслали до навчального закладу в рамках програми “Нова українська школа”. Про це розповідає ТСН.

Як стало відомо, минулого року школа села Голубівка Лебединського району отримала нетбуки, конструктори, нові меблі та інтерактивну дошку. Учням перших класів лише декілька разів дали до рук нетбуки, після чого про них «забули» через відсутність у школі якісного інтернет-покриття.

Однак восени 2019 року у школі проводили інвентаризацію майна, під час якої з’ясувалося, що 12 нетбуків немає.

За словами директора навчального закладу Леоніда Садового, вчителька початкових класів із 20-річним стажем спочатку відмовлялася, а потім визнала, що поцупила техніку. Нетбуки вона виносила зі школи по одному ще з літа, і здавала до ломбарду, «щоб погасити кредит». Там за кожен гаджет їй платили по три тисячі гривень. Таким чином вчителька встигла отримати 36 тисяч гривень, завдавши державі шкоди у розмірі 83 тисяч гривень.

Коли про крадіжку стало відомо, вчителька купила за свої кошти 12 нетбуків та віддала до школи, після чого звільнилася з роботи та поїхала з села. Не зважаючи на те, що збитки було компенсовано, жінці загрожує до 4 років тюрми.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, для українських пенсіонерів змінили порядок виплати пенсій. Зокрема, йдеться про встановлення мінімального віку, необхідного для нарахування пенсії за вислугою років.

Як повідомляв Знай.іа, в Кілії Одещині мати трьох дітей пограбувала церква.

Знай.іа писав, що на Прикарпатті вчителька з Калуша винайшла новий метод, як зацікавити учнів математикою.