Вчора в харківському Театрально-концертному центрі відбулася прем'єра нової фанк-футуристичної постановки театру «Прекрасні квіти» під назвою «Alice in Wonderland». Головну роль у ньому зіграла Сніжана Бабкіна. Вона стала Алісою, а Сергій Бабкін перетворився в Ковбоя-Капелюшника, повідомляє кореспондент "Знай.uа".

Режисером дорослої казки про те, як Аліса провалилася в бар через кролячу нору і зруйнувала свою ідентичність, щоб сформувати нову, став Артем Вусик. Її сюжет заснований на англійській казці «Alice’s Adventures in Wonderland» Льюїса Керролла. Але сучасна інтерпретація викликала у глядачів справжній захват, весь зал аплодував стоячи і актори тричі виходили на поклін!

Вперше театр, який раніше працював тільки в безсловесній формі, заговорить відразу на трьох мовах! А декорації до постановки підготував відомий український архітектор Олег Дроздов (один з крайніх його проектів – київський Театр на Подолі).

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

Alice in Wonderland, фото: Знай.иа.

«Наш режисер, Артем, придумав Алісу дуже конкретною, такою, як Сара Конор в "Термінаторі": чоловіча хода, дуже конкретні замашки. Для того, щоб вжитися в роль, я одягала берци і ходила кімнатою. Аліса мені близька в багатьох моментах. Особливо в цьому пошуку себе..», - поділилася Сніжана Бабкіна.

Alice in Wonderland, фото: Знай.иа

«Перед початком роботи над виставою я довго спілкувався і розбирав «Алісу» Керролла з Михайлом Шильманом, викладачем університету Каразіна. Ми знайшли там підтексти, підсенси, які мені було дуже цікаво розвивати і після я приступив до інсценування. Мабуть, найбільша складність у роботі було зібрати акторів, адже у всіх дуже велика зайнятість. Нам довелося бути супермобільними і дуже продуктивним за таку маленьку кількість часу», - розповів режисер Артем Вусик.

Вже цієї весни виставу побачать великі українські міста.

Alice in Wonderland, фото: Знай.иа.

Раніше "Знай.uа" розповідав про те, що Сергій Бабкін розповів, чому всі свої виступи проводить босоніж.

Також Сергій Бабкін оселився під столом.

А ще артист показав справжні ніжності з голим котом - сфінксом.