Понад півсотні житлових будинків у Харкові раптово залишилися без централізованого теплопостачання. Причина відключення здивувала багатьох, про неї стало відомо з повідомлення голови прес-служби Харківської міської ради Юрія Сидоренка у соцмережі Facebook.

Сидоренко повідомив, що причиною відключення теплопостачання в 56 будинках харків'ян стали дії двох громадян без певного місця проживання. Чоловіки влізли в камеру обслуговування «Харківських тепломереж» і перекрили вентиль на магістралі.

В результаті цього вчинку на магістралі піднявся тиск, показники перевищили 9 атмосфер. На трубі стався великий прорив, і будинки раптово залишилися без опалення.

Юрій Сидоренко, Facebook.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Винуватці відключення. Фото: Юрія Сидоренка, Facebook

На місце аварії виїхала комунальна аварійно-ремонтна бригада, яка ліквідовує наслідки прориву. Коли саме тепло повернеться в постраждалі будинки харків'ян, у міськраді обіцяти не беруться: занадто великий прорив.

У той же час двох винуватців аварії затримали правоохоронці. Вони не змогли виразно пояснити, що змусило їх перекрити вентиль.

Нагадаємо, в Україні суттєво подорожчає газ.

Як повідомляв портал Знай.uа, українців попередили про можливі помилки у платіжках.

Також портал Знай.uа писав, як оплачувати комуналку через інтернет.