У Харкові 10 листопада погода буде похмурою, сонця не передбачається. Однак дощів теж не обіцяють. Про це розповіли метеорологи на сайті Sinoptik.

Вдень буде досить прохолодно – близько 8 градусів тепла, а вночі навіть тепліше – до 9 градусів вище нуля. Але і вдень, і вночі температура буде відчуватися, як 6 градусів тепла.

За 130 років погодних спостережень 10 листопада у Харкові найтепліше було у 1967 році (14.4°), а найхолодніше – у 1993 році (-13.3°).

Столицю очікує сильний дощ

За народними прикметами, в цей день вшановують святу Параскеву П'ятницю. Зазвичай до цього часу закінчували всі роботи в саду і на городі, тому переходили до обробки зібраного врожаю. Зокрема, жінки м'яли, шарпали і готували заготовлений льон на пряжу.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Вважалося, що, якщо до цього дня на вулиці ще літають комарі, значить, зима буде м'якою і короткою. Якщо комарів вже не було, готувались до близького похолодання.

Крім того, якщо у цей день чули грім, то знали, що зима буде малосніжною, але наступний рік порадує багатим урожаєм.

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.

Також Знай.uа писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.

Ще Знай.uа писав, що восени багато хвороби загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику і лікування.