Станом на 31 жовтня на Харківщині зафіксовано 11 випадків захворювань гострим вірусним гепатитом.

Про це повідомляє Харківський обласний лабораторний центр.

У Костянтинівці Харківської області медики зафіксували 11 випадків захворювань на гепатит А. Варто відзначити, що в числі хворих сім дітей.

На даний момент всі хворі госпіталізовані. Медики ж виписали одну хвору, яка була вже в задовільному стані, інші ж поки що продовжують лікування.


Також медикам вдалося встановити вогнище зараження. Як з'ясувалося, 10 з 11 хворих перебувають у родинних відносинах і тісно спілкувалися. Всі хворі живуть в приватних будинках і вживають питну воду з різних джерел водопостачання.

Щоб з'ясувати, що ж стало причиною захворювання, медики провели лабораторні дослідження проб питної води з різних джерел водопостачання в селищі. Що цікаво, антигену вірусу гепатиту А у воді не виявлено.

Нагадуємо, що днями в одному з селищ Харківської області зафіксували спалах захворювання на Гепатит А.

Як повідомляв портал "Знай.uа" , стаж від 25 до 35 років: скільки доведеться працювати українцям для виходу на пенсію.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також "Знай.uа" писав, про вакцинації дітей: права батьків та дитини під час щеплень.